Ak Parti Va Milletvekili Türkmenoğlu Çömlek Sanatçısını ziyaret etti

Ak Parti Va Milletvekili Türkmenoğlu Çömlek Sanatçısını ziyaret etti

ABONE OL
3 Mayıs 2024 18:34
Ak Parti Va Milletvekili Türkmenoğlu Çömlek Sanatçısını ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür Turizm Bakanlığı’nın Çömlek Sanatçı ustası Osman Eşme’yi ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Türkmenoğlu “Unutulmaya yüz tutmuş sanatçıları yeniden topluma kazandırarak maddi manevi desteklerini devam ettireceklerini ifade etti.


Bu tür sanat eserlerini geliştirerek pazarlamayı hedeflediklerini belirten Türkmenoğlu” Burada dedelerinden kalma sanat eserlerini, tamamen doğal otantik ve tamamen sıhhi anlamda insan sağlığına faydalı olan çömlek sanatını devam ettiriyor.500 yıllık tezgahı hem üretimini, hem ham ham maddesini buna bağlı olarak da sanatını da kendisi ilmek, ilmek, işleyerek çizimini kendisi yapıyor. Bu sanatı toplumla buluşturmak istiyor. Bu sanatçılarımıza, atölye ustalarına motivasyon ve destek olmak. Sanatın şehrimize büyük değer katacağını tarihimizi topluma yansıtacağı ve özellikle çömlek kültürü de Van’da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kardeşimiz 2018 yılında da Kültür Bakanlığının çömlek sanatçısı olarak kayıtlara geçmiştir. Sonraki çalışmamız önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Kültür sanatı festivalinde Van’a büyük bir ivme kazandıracağını, Turizm doping etkisi yapacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” dedi.

 


Çömlek Sanatçısı Osman Eşme 25 yıldır çömlek atölyesini kurduğunu ve unutulmaması için devam ettiğini söyledi.
Menteş “Bizim köyümüzün geçmişi çanak çömlekle meşhurdur . Bir dönem kaybolmuş plastik ürünler yaygınlaşınca bunların satışı olmamış. Babam çok iyi bir ustaymış. Urartulardan bu yana sanat işleniyormuş. Bende devam etmek istedim. Babam ufak defek şeyler öğretti. 25 yıldır unutulmasın diye devam ediyorum. Vekilimize ve emek veren herkese destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Milletvekili Türkmenoğlu’na, Kültür Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.