Başkan Aslan’dan birlik beraberlik çağrısı

Başkan Aslan’dan birlik beraberlik çağrısı

ABONE OL
22 Nisan 2024 20:43
Başkan Aslan’dan birlik beraberlik çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan birlik beraberlik çağrısında bulundu.

 

Başkan Aslan yayımladığı mesajında “Doğu ve G. Doğu Anadolu bölgelerinde hala önemli güçleri ve nüfuzları olan aşiretlerin sosyal, kültürel, tarihsel ve siyasal yönelimlerinin özellikle bölgesel açıdan etkili olduğu bilinmektedir.

 

Aşiretlere dair yapılan araştırmalar, aşiretlerin bölünmediğini ve büyük kentlerde vakıflaştığını, dernekleştiği veya federasyonlaştığını ortaya koymuştur. Özellikle modernleşmenin etkisinin yanında kırdan kente doğru artan göçler ve köye geri dönüşlerin azalması ile birlikte gençlerin daha çok metropollerde hayatlarına devam ettiğini görüyoruz.

 

Lakin bu süreç, bireyleri aşiretlerden koparmıyor, aksine hemşerilik bilinci ile birlikte aşiretlere dair bir aidiyet duygusu da geliştiriyor. Büyük kentlerdeki toplumsal kesimlerin aşiretler zemini içinde aşiretlerin dernek veya diğer STK’lara üye olduğunu biliyoruz. Böylelikle özellikle de gençler, aşiret bilincini kentlere taşımış ve geleneksel ağların, kent içinde de korunmasına yardımcı olmuşlardır. Tarih boyunca Kürtler ülkemizin, ve bölgemizin barışı için en önemli toplumsal kesimlerden biri olmuş ve hiçbir zaman bölgesel istikrarın bozulmasına izin vermemiştir. Toplumsal barışı bozacak bütün oluşumların karşısında durmuştur. Sadece ülkemizde değil, Irak, İran ve Suriye’de de, toplumsal barışın sağlanmasına en fazla katkı sağlayan bir toplumdur. Kürtler, Türkler, Araplar, Süryaniler, Ezidiler ve diğer etnik ve toplumsal kesimler asıllar boyunca bölgede bir arada huzur ve barış içinde yaşamışlardır. Kadim Aşiretler Federasyonu da, bu kadim geçmişi koruyarak sahip çıkacaktır.

 

Bu nedenle bizim milli ve manevi değerlerimizi birlik ve beraberliğimizi olumsuz yönde etkileyecek hiçbir oluşum ve açıklama federasyonumuzu bağlamamaktadır. Federasyonumuz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı gayret ve samimiyetle toplumumuzun huzur ve güven içinde yaşaması için  çalışmalarına devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz ” ifadesini kullandı.

kaynak:sondakikavanhaber

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.